Ahad, 14 Mac 2010

KEK LAPIS MALAM BERINAI

  • 80 g pastri paf
  • 50 g krim pastri
  • 1 biji buah kiwi, dihiris
  • 1 biji strawberi, dihiris
  • 1 biji buah pic, dihiris
  • 30 g puri mangga
  • 5 g gula aising
  • 2 helai daun pudina

CARA MEMBUATNYA

  1. Canai pastri paf dan potong membujur
  2. Masukkan di dalam ketuhar sehingga masak
  3. Apabila masak sapukan krim pastri dan letak hirisan kiwi, strawberi, pic dan puri mangga. Lakukan lapis demi lapis. Hiaskan dengan gula aising dan daun pudina

CARA MEMBUAT KRIM PASTRI

  • 500 ml susu segar
  • 5 biji kuning telur, dipukul
  • 120 g gula
  • 75 g tepung jagung
  • Sedikit air

CARA MEMBUATNYA

  1. Masak susu segar, telur dan gula
  2. Kacau di atas api perlahan. Masukkan tepung jagung, sedikit air dan kacau sehingga likat. Apabila sudah masak, angkat dan sejukkan seketika

Tiada ulasan:

Catat Ulasan