- 2 camca besar minyak masak
- 2 camca besar sos cili
- 5 camca besar kicap pekat
- 2 cawan pati rebusan ayam
- 1 camca besar lada sulah
- 3 camca besar minyak sapi
- 5 camca besar pes tomato
- 5 biji buah keras, dicincang
- 1 kg daging lembu, dihiris nipis
BAHAN DIKISAR
- 3 cm kunyit hidup
- 3 cm halia
- 5 biji bawang besar
- 5 ulas bawang putih
CARA MEMBUATNYA
- Panaskan sedikit minyak. Tumis bahan kisar dan masukkan sos cili, kicap pekat, pati rebusan ayam, lada sulah, minyak sapi, pes tomato dan buah keras
- Kacau bahan tumis sehingga pekat. Bahagikan bahan tumis kepada dua
- Masukkan daging pada satu bahagian dan masak 10 atau sehingga daging lembut
- Susun di dalam piring dan tuangkan sebahagian bahan tumis pada daging hiris. Hidang ketika panas
Tiada ulasan:
Catat Ulasan