- 80 g pastri paf
- 50 g krim pastri
- 1 biji buah kiwi, dihiris
- 1 biji strawberi, dihiris
- 1 biji buah pic, dihiris
- 30 g puri mangga
- 5 g gula aising
- 2 helai daun pudina
CARA MEMBUATNYA
- Canai pastri paf dan potong membujur
- Masukkan di dalam ketuhar sehingga masak
- Apabila masak sapukan krim pastri dan letak hirisan kiwi, strawberi, pic dan puri mangga. Lakukan lapis demi lapis. Hiaskan dengan gula aising dan daun pudina
CARA MEMBUAT KRIM PASTRI
- 500 ml susu segar
- 5 biji kuning telur, dipukul
- 120 g gula
- 75 g tepung jagung
- Sedikit air
CARA MEMBUATNYA
- Masak susu segar, telur dan gula
- Kacau di atas api perlahan. Masukkan tepung jagung, sedikit air dan kacau sehingga likat. Apabila sudah masak, angkat dan sejukkan seketika
Tiada ulasan:
Catat Ulasan